Convertim els recursos naturals en desenvolupament turístic. Convirtamos los recursos naturales en desarrollo turístico.

Des que ens vàrem decidir a fer de l’activitat turística una eina de valorització del medi natural hem parlat amb molta gent de molts llocs i un dels comuns denominadors és la percepció que per molts recursos naturals que tingui una determinada zona no és suficient per formar un producte turístic atractiu i diferenciat. És el cas de les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell, que reuneixen els valors naturals ben variats des dels Pirineus centrals catalans fins a les terres més baixes ja en el límit amb la Plana de Lleida.

En aquestes dues comarques trobem una magnífica oferta de turisme rural que podrien beneficiar-se de la proximitat a un medi natural en molt bon estat de conservació. Tanmateix calen algunes accions per convertir aquests recursos en visites que ens ajudin, d’altra banda a posar-los en valor. Per tal de compartir estratègies i unir esforços Photo Logistics i GEA 365 hem organitzat juntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el finançament del Departament d’Empresa i Ocupació i el suport d’altres entitats com ara el Consell Comarcal del Solonès, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de La Vansa i Fórnols dos cursos en paral·lel en totes dues comarques. El curs s’adreça a propietaris i gestors de cases de turisme rural, però està obert a quasevol persona interessada en el desenvolupament d’un producte de turisme de natura de qualitat i diferenciat en aquestes comarques. Hi haurà una sessió teòrica per comarca i una altra de pràctica. En la sessió teòrica exposarem i analitzarem casos d’èxit en matèria de turisme de natura, estudiarem el públic potencial i mirarem d’aproximar quina pot ser l’activitat real d’aquesta mena de turisme i per últim parlarem de la promoció del producte amb especial atenció a les eines 2.0. En la sessió pràctica desenvoluparem un estudi de cas, què podríem fer amb la finca que visitarem per oferir un bon producte de turisme de natura? Hem estudiat alguns enclavaments i podrem parlar-hi de les possibilitats del turisme de natura.

Dates: 30 novembre (Solsonès, Sala Gòtica del Consell Comarcal, Solsona). 2 de desembre (Alt Urgell, Sala d’Actes del Consell Comarcal, Seu d’Urgell). 14 de desembre sessió pràctica al Solsonès, lloc de trobada: aparcament del CTFC-edifici del seminari. 15 de desembre sessió pràctica Alt Urgell, lloc de trobada aparcament enfront del Molí de Fòrnols, Vall de la Vansa.

Curs gratuït. És necessari inscriure’s a info@photo-logistics.com o trucant al 638887681.

Desde que nos decidimos a hacer de la actividad turística una herramienta de valorización del medio natural hemos hablado con mucha gente de muchos lugares y uno de los comunes denominadores es la percepción que por muchos recursos naturales que tenga una determinada zona no es suficiente para formar un producto turístico atractivo y diferenciado. Es el caso de las comarcas del Solsonès y el Alt Urgell, que reúnen los valores naturales muy variados desde los Pirineos centrales catalanes hasta las tierras más bajas ya en el límite con la Plana de Lleida.

En estas dos comarcas encontramos una magnífica oferta de turismo rural que podrían beneficiarse de la proximidad a un medio natural en muy buen estado de conservación. Sin embargo se necesitan algunas acciones para convertir estos recursos en visitas que nos ayuden, por otra parte a poner en valor el medio natural. Para compartir estrategias y unir esfuerzos Photo Logistics y GEA 365 hemos organizado junto con el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, con la financiación del Departament d’Empresa Ocupació  y el apoyo de otras entidades como el Consell Comarcal del Solsonès, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell y elAjuntament de La Vansa i Fórnols dos cursos en paralelo en ambas comarcas. El curso se dirige a propietarios y gestores de casas de turismo rural, pero está abierto a cualquier persona interesada en el desarrollo de un producto de turismo de naturaleza de calidad y diferenciado en estas comarcas. Habrá una sesión teórica por comarca y otra práctica. En la sesión teórica expondremos y analizaremos casos de éxito en materia de turismo de naturaleza, estudiaremos el público potencial y trataremos de aproximar cuál puede ser la actividad real de este tipo de turismo y por último hablaremos de la promoción del producto con especial atención a las herramientas 2.0. En la sesión práctica desarrollaremos un estudio de caso, qué podríamos hacer con la finca que visitaremos para ofrecer un buen producto de turismo de naturaleza? Hemos estudiado algunos enclaves y podremos hablar sobre el terreno de las posibilidades del turismo de naturaleza.

Fechas: 30 noviembre (Solsonès, Sala Gótica del Consell Comarcal, Solsona). 2 de diciembre (Alt Urgell, Salón de Actos del Consell Comarcal, Seu d’Urgell). 14 de diciembre sesión práctica en el Solsonès, lugar de encuentro: aparcamiento del CTFC-edificio del Seminario. 15 de diciembre sesión práctica Alt Urgell, lugar de encuentro aparcamiento frente al Molí de Fòrnols, Vall de la Vansa.

Curso gratuito. Es necesario inscribirse en info@photo-logistics.com o llamando al 638887681.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s